Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Noppenfolie zwembad / zomerzeil

  Een zomerzeil of noppenfolie de warmte van het water in je zwembad vast en zorgt voor lichte opwarming. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  19 Producten
  € 29,95
  € 25,46
  Intex Solar Mat
  Niet op voorraad
  €25,46

    Noppenfolie zwembad

    Ben je op zoek naar een noppenfolie als zwembadafdekking in de zomer? We helpen je graag om de het juiste type zomerzeil te zoeken bij jouw zwembad. Een noppenfolie gebruik je om de warmte in het water vast te houden en het water op een natuurlijke manier te kunnen verwarmen. En dat zonder energie te verbruiken.
    Bij ons kun je terecht voor standaard noppenfolie voor opzetbaden als Intex en Bestway, de zogenaamde Solar Cover.
    Daarnaast leveren we hoogwaardige noppenfolies voor stalen, houten en bouwkundige zwembaden. Deze maken we in standaard afmetingen maar een noppenfolie op maat speciaal voor jouw zwembad is ook mogelijk.

    Wat is een zomerzeil / noppenfolie?

    Een zomerzeil gebruik je in de zomer voor alle soorten zwembaden. Van een standaard opzetbad van Intex of Bestway, een houten of metalen inbouwbad of een bouwkundig zwembad. Een zomerzeil is een noppenfolie waardoor je luchtkamers creëert. Hoe groter de luchtkamers, hoe beter de isolatie. Een noppenfolie zwembad wordt gebruikt voor twee toepassingen:

    1. Warmte behouden
    Door verdamping gaat 95% van de warmte in het zwembadwater verloren. Dit wordt voorkomen door een noppenfolie.  

    2. Water opwarmen
    Naast het feit dat een noppenfolie de warmte behoud zal het ook bijdrage aan een hogere temperatuur. De luchtkamers in het zomerzeil warmen op. Deze warmte wordt afgegeven aan het water.

    3. Minder chloorgebruik
    Met een noppenfolie zomerzeil verminder je chloorgebruik. Dit is te verklaren doordat zonlicht chloor afbreekt, en zonlicht houd je tegen met noppenfolie. Daarnaast zorgt zonlicht ervoor dat algen de kans krijgen om te groeien. Een noppenfolie gebruiken heeft in dit geval dus een dubbel effect. 

    4. Bescherming van de liner
    Een bijkomend voordeel is dat je de liner (doek waaruit het zwembad bestaat) ook beschermd tegen uv-straling.

    Verschillende types noppenfolies

    Noppenfolies zijn er voor alle types zwembaden. Je kunt kiezen uit een zomerzeil op basis van het type zwembad dat je hebt.

    1. Opzet zwembaden van Intex en Bestway
    Hiervoor gebruik je standaard afmeting solarzeil. Dit zijn de merken Intex Solar Cover of de Bestway Solar Cover. Dit zijn kant-en-klare zomerzeilen op maat voor jouw type opzetbad.

    2. Inbouw zwembad (hout, metaal of bouwkundig)
    Voor inbouw zwembaden en bouwkundige zwembaden hebben we hoogwaardige standaard zomerzeilen en noppenfolie op maat speciaal voor jouw zwembad. 

    Wanneer gebruik je een noppenfolie?

    Een noppenfolie gebruik je alleen in de zomer wanneer je de warmte in het water wilt behouden en het water wilt op een natuurlijke manier wilt opwarmen zonder energie te verbruiken. Een zomerzeil is niet geschikt als afdekking voor vuil, bladeren en bloesem in de lucht. Hiervoor kies je een standaard afdekzeil zwembad voor opzetbaden of een winterzeilvoor metalen, houten en bouwkundige zwembaden.

    Hoe leg je een noppenfolie op je zwembad?

    Een noppenfolie is erg gemakkelijk in gebruik. Het is licht van gewicht waardoor iedereen het kan op- of afrollen voor of na het zwemmen. Het is natuurlijk niet handig als je met warm weer met kilo's afdekkingen moet tillen en rollen voor je kunt zwemmen. Het noppenfolie rol je uit over het water. Het blijft drijven en het past precies voor je zwembad. Vaak is er nog ruimte tussen het noppenfolie en de rand om slijtage tegen te gaan. Je rolt het weer eenvoudig op en de rol kun je eventueel op het eind van het bad laten drijven zodat het niet vies wordt. Het noppenfolie heeft twee kanten. De onderkant is de zijde met de luchtkamers. Deze leg je op het water zodat de luchtkamers direct op het water zweven. 

    Tips:

    • Zorg dat de luchtkamers aan de onderzijde van het noppenfolie zitten in het water
    • Kies voor inbouw zwembaden een oprolsysteem 
    • Last van bladeren en viezigheid in de lucht? Gebruik een noppenfolie in combinatie met een zwembad afdekzeil.