Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kunststof zeilringen

  Kunststof zeilringen roesten niet, zijn corrosie vrij, chloor- en zoutwaterbestendig, ontzettend sterk en geven geen vlekken op het doek. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Extra opties

  Montagegereedschap

  Prijs

  -
  9 Producten

  Kunststof zeilringen zijn ringen van kunststof die zich in het zeil bevinden. Zeilringen gebruiken we om zeildoeken op zijn plaats te houden, bijvoorbeeld om deze met een spanner te bevestigen aan een paal of hek. U kunt de spanner namelijk door de zeilring steken, waarna u deze kunt vastmaken.

  Hoewel veel zeilen al zeilringen bevatten, kan het wel eens voorkomen dat u zelf zeilringen in een zeil wilt plaatsen. Hier heeft u losse zeilringen voor nodig. Bij afdekzeilwinkel.nl hebben we meerdere zeilringen van het materiaal kunststof in ons assortiment. 

  Voordelen kunststof zeilringen

  Bij afdekzeilwinkel.nl hebben wij verschillende soorten zeilringen van kunststof. Aan dit materiaal zitten een aantal voordelen. 

  Kunststof zeilringen zijn ontzettend sterk. De zeilringen (en het zeil) zullen niet snel breken, waardoor u er jarenlang plezier van heeft.

  Daarnaast kunnen zeilringen van het materiaal kunststof niet roesten, en zullen ze niet gaan vlekken. Naast dat dit ook meewerkt aan de levensduur, zien de zeilringen er netjes en strak uit. 

  U kunt kunststof zeilringen onder andere gebruiken voor tentdoeken, vrachtwagenzeilen en afdekzeilen. 

  Soorten kunststof zeilringen

  Bij afdekzeilwinkel.nl hebben we verschillende soorten kunststof zeilringen in ons assortiment. 

  Alle zeilringen die wij op voorraad hebben zijn rond. Dit is ook de meest gebruikte vorm zeilring. De kunststoffen zeilringen hebben een diameter van 12 mm. De diameter van de zeilring heeft gevolgen voor de belasting. Hoe groter de diameter, hoe groter het oppervlakte waarover de kracht verdeeld wordt. Echter is 12 mm voor de meeste projecten krachtig genoeg. 

  De kunststof zeilringen hebben wij in verschillende kleuren: zwart, wit en transparant. In het gebruik van de drie kleuren zit geen verschil, dus zit is slechts een kwestie van smaak. 

  De zeilringen verkopen wij in verpakkingen van 50 of 100 stuks. U kunt met één verpakking dus waarschijnlijk een tijdje vooruit, of in ieder geval voor het gehele project dat u voor ogen heeft.

  Gebruik van kunststof zeilringen

  Met behulp van een ring, pijp en hamer kunt u eenvoudig zelf de kunstoog zeilringen monteren. 

  Voordat u begint met het monteren van de zeilringen, is het slim om eerst even de randen om te zomen. Dit is niets anders dan de rand even om te vouwen. Dit kan met hete lucht of met onze pvc lijm. Op deze manier voorkomt u dat heel het gewicht aan de randen van het doek trekt, wat uiteindelijk schade aan het doek kan opleveren. Gelukkig kunt u de randen eenvoudig omzomen. U vouwt de rand van het doek om en smeert deze in met pvc lijm. Seal deze vervolgens dicht met hete lucht, of stik het even vast. De verstevigde, omgevouwen rand noemen we nu een zoom. Als we nu de zeilringen monteren, zitten deze stevig(er) verankerd in het zeildoek. Dit simpele klusje is dus zeker de moeite waard. 

  Vervolgens kunt u aan de slag met de kunststof zeilringen. Eerst maakt u met een holpijp (van dezelfde maat als de zeilringen) een gat in het zeildoek. Let er hierbij op dat u dit doet op een vlakke ondergrond, zodat u een netjes gat krijgt, zonder rafels. In dit gat gaan we de ring slaan. 

  Voor het aanbrengen van de ring gebruiken we een stempel. Ook deze stempel is exact in de maat van de zeilring. Met de stempel perst u de zeilring en tegenring in elkaar. 

  De laatste stap is simpel: u geeft met de hamer een klap op de zeilringen. Hierdoor zorgt u dat de zeilringen nóg iets beter vastzitten. 

  Nu u de randen van het doek heeft omgezoomd, en de zeilringen hebt gemonteerd, kunt u het zeil gaan gebruiken! Of u het nu gebruikt als afdekzeil, boothoes, aanhangwagenzeil of zonnedoek: u weet zeker dat u het eenvoudig met een koord, spanner of spanband op zijn plek kan houden. 

  Kunststof zeilringen bestellen

  Voor het bestellen van kunststof zeilringen bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen onze kunststof zeilringen vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL. Bestellingen die voor 16.00 gedaan zijn, doen wij vandaag nog op de post. 

  Bij ons in het magazijn kunt u ook langskomen om de verschillende kunststof zeilringen te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast onze zeilringen, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek, vrachtwagenzeil, doorzichtig zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!