Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Prym zeilringen

  Prym is een Duits merk dat al ruim 100 jaar sluitingen maakt. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  1 Product

  Zeilringen zijn de ringetjes die zich in het zeil bevinden, welke u gebruikt om het zeildoek op zijn plaats te houden. Zo kunt u hier bijvoorbeeld een spanner doorheen steken om het zeil te bevestigen aan een hek of paal.

  Veel zeilen bevatten standaard al zeilringen. Toch kan het nog eens voorkomen dat u zelf de ringen in een zeil wil of moet plaatsen. Voor losse zeilringen bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij hebben verschillende soorten zeilringen in ons assortiment, waaronder zeilringen van het hoogstaande merk Prym. 

  Voordelen nestelringen

  Bij afdekzeilwinkel.nl hebben wij zeilringen van het merk Prym. Aan dit merk zitten een aantal voordelen verbonden. 

  Ten eerste is Prym één van de grootste en meest innoverende merken op het gebied van fournituren. Prym produceert wel 15 miljoen knopen per dag. Het merk werkt met hoogwaardige materialen, waardoor de producten een lange levensduur hebben. 

  Daarnaast werken Prym producten gemakkelijk. Zo krijgt u de Prym zeilringen in een setje. Het setje bevat 10 zeilringen en -kousen, inclusief gereedschap en stansblok om deze te kunnen monteren. Het enige wat u nog nodig heeft voor de montage, is een hamer. 

  U kunt Prym zeilringen onder andere gebruiken voor tentdoeken, vrachtwagenzeilen en afdekzeilen. 

  Soorten Prym zeilringen

  Bij afdekzeilwinkel.nl hebben we één soort Prym zeilringen in ons assortiment. 

  De zeilringen zijn rond, dit is de meest gebruikte vorm zeilring. De diameter van de zeilring heeft gevolgen voor de belasting ervan: hoe groter de diameter, hoe groter het oppervlakte waarover de kracht wordt verdeeld. De diameter van 14 mm is tamelijk hoog, waardoor de ringen belast kunnen worden zonder dat ze snel zullen breken.

  Het Prym zeilring pakketje bestaat uit 10 vernikkelde zeilringen en -ogen. Dit zijn de twee delen die u nodig heeft voor het monteren van de zeilring; u plaatst de zeilring en het zeiloog op elkaar. Omdat het materiaal vernikkeld is, zijn de ringen sterk en roestvrij. 

  Wij verkopen de Prym zeilringen niet los, maar enkel in het pakketje. Het grote voordeel is wel dat u dan direct alle gereedschappen die u nodig heeft, erbij krijgt. Het enige wat u nog nodig heeft, is een hamer. Zeilringen monteren was nog nooit zo makkelijk! 

  Gebruik van Prym zeilringen

  Met behulp van het zeilringensetje en hamer kunt u eenvoudig zelf de Prym zeilringen monteren. 

  Voordat u begint, kunt u ervoor kiezen om eerst de randen van het zeildoek even om te zomen. Hiermee voorkomt u dat heel het gewicht aan de randen van het doek trekt, wat kan leiden tot schade aan het doek. Met behulp van pvc lijm is dit een eenvoudig klusje. U vouwt de rand van de doek om, smeert deze in met pvc lijm en sealt deze dicht met hete lucht of naald en draad. Als u vervolgens de zeilringen monteert, zitten deze nog steviger verankerd in het zeil. 

  Nu kunt u aan de slag met de zeilringen. U maakt met de holpijp (welke u in het setje vindt) een gat in het zeildoek. Het is het best om dit te doen op een vlakke ondergrond. Hierdoor krijgt u een netjes gat, zonder rafels. 

  In dit gat gaan we de ring vastslaan. U kunt de ring aanbrengen met de stempel die u in het setje vindt. Met de stempel perst u de zeilring en tegenring in elkaar vast. 

  Om de zeilringen nog iets steviger in het doek te monteren, slaat u vervolgens met een hamer op de zeilringen. 

  De klus is geklaard, en u kunt het zeil gaan gebruiken! Of u het zeil nu gebruikt als zonnedoek, afdekzeil of boothoes: u weet zeker dat u - met behulp van een spanner, bijvoorbeeld - het zeil goed op zijn plek kunt houden.

  Prym zeilringen Bestellen

  Voor het bestellen van Prym zeilringen bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen onze Prym zeilringen vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL. Bestellingen die voor 16.00 gedaan zijn, doen wij vandaag nog op de post. 

  Bij ons in het magazijn kunt u ook langskomen om de verschillende Prym producten te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast onze zeilringen, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek, vrachtwagenzeil, doorzichtig zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!