Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Loxx drukknopen Tenax

  Duits topmerk Loxx drukknopen wat vooral door de zeilmakerij en jachtbouw wordt gebruikt (voorheen Tenax). Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  12 Producten

  Een drukknoop bestaat uit twee verschillende delen die u aan elkaar kunt vastklikken. Door een drukknoop aan uw zeil vast te maken, kunt u het zeil op deze punten vast- en weer losklikken. 

  Bij afdekzeilwinkel.nl bent u aan het juiste adres voor allerlei producten die ook maar iets met afdekzeilen te maken hebben. Ook accessoires zoals drukknopen van het merk Loxx, bijvoorbeeld. Wij hebben een groot assortiment en versturen de producten vanuit ons magazijn in Uden. 

  Voordelen Loxx drukknopen

  Een drukknoop van het merk Loxx kunt u eenvoudig, zonder te naaien, een drukknoop bevestigen aan een doek. De drukknopen van Loxx zijn gemaakt van metalen en hebben een lange levensduur. 

  De drukknopen van het merk Loxx zijn van professionele kwaliteit. Het merk Loxx stond eerder bekend als Tenax. Het bedrijf heeft zijn naam veranderd, nadat er Chinese namaak van de producten op de markt kwam. Met deze nieuwe naam wilde het bedrijf benadrukken dat de producten in Duitsland geproduceerd worden. 

  Dit brengt ons direct bij het eerste voordeel. Loxx drukknopen zijn van Duitse kwaliteit, en worden gebruikt in de Nederlandse zeilmakerij en jachtbouw. Voor veel boot- en verandazeilen worden de drukknopen van Loxx gebruikt.

  De drukknopen van Loxx gemakkelijk te monteren én demontabel. Daarnaast heeft de drukknoop een blokkeer-functie. Deze gaat alleen los bij het uitrekken van de kop met twee vingers. Reguliere drukknopen worden los gemaakt door aan het doek te trekken.

  Soorten Loxx drukknopen

  Er zijn verschillende soorten Loxx drukknopen. De drukknoop bestaat altijd uit 2 onderdelen. Het bovenste deel noemen we de kop. Het onderste deel noemen we de ontvanger. Deze worden los van elkaar verkocht waardoor je de ideale combinatie maken. 

  De kop bevestig je in het zeildoek. De ontvanger wordt gemonteerd op een ander doek of het object waar je het zeildoek aan wilt bevestigen. De ontvanger wordt in ontzettend veel varianten aangeboden.

  Loxx drukknopen bevestigen

  Voordat u een Loxx drukknoop kunt bevestigen, heeft u twee gereedschappen nodig. U heeft een holpijp 10mm en een Loxx sleutel nodig. Het bevestigen van de Loxx kop in het doek werkt als volgt. 

  • Maak een gat in het zeildoek met een holpijp 10mm.
  • Steek de drukknoop door het doek en draai de tegenring aan de andere zijde van het doek erop.
  • De drukknoop heeft een kartelrand, waardoor deze niet meedraait en een goede grip krijgt in het zeildoek. 
  • Draai met de Loxx sleutel de tegenring extra vast. Bij het monteren van meerdere drukknopen kun je ook een rondbektang gebruiken. Dit is een meer ergonomische manier om te werken, omdat het u minder kracht zal kosten.

  De Loxx ontvanger bestaat uit vele verschillende varianten. Sommige zijn zelftappend in plaatmateriaal, sommige hebben een bout en een moer en andere zijn lijmbaar. Op de productpagina van deze varianten staat uitgelegd hoe deze te bevestigen zijn.

  Loxx drukknopen bestellen 

  Voor het bestellen van een drukknopen van het merk Loxx bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen onze drukknopen vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL. 

  Bij ons in het magazijn kunt u ook langskomen om de verschillende Loxx producten te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast onze drukknopen van Loxx, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek op rol, vrachtwagenzeil, transparant zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!