Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Grondzeil zwembad

  Kies uit drie type grondzeilen. We leggen je uit welk type voor jouw situatie perfect is. Lees volledige beschrijving

  Kleur

  Gewicht (gr/m2)

  Prijs

  -
  28 Producten

  Grondzeil zwembad 

  Een goede betaalbare oplossing voor een zwembad ondergrond is een grondzeil. Je gebruikt een grondzeil voor opzetzwembaden. Bijvoorbeeld een framepool of een opblaasbaar zwembad. Een sterk grondzeil beschermt je opzet zwembad tegen vuil, maar ook tegen beschadigingen. Je wilt niet dat stenen of takjes beschadigingen aanbrengen aan de liner van je zwembad. Wanneer je kiest voor een grondzeil zwembad, dan kun je kiezen uit verschillende soorten en afmetingen. Zit je maat er niet tussen, dan kan je hem ook zelf gemakkelijk op maat maken. Een grondzeil zwembad is daarom ideaal ter bescherming van je eigen zwembad. 

  Kwaliteit grondzeilen

  Een zwembad grondzeil gebruik je op gladdere ondergronden met weinig wortels of scherpe steentjes. Grondzeil verkrijgbaar in drie kwaliteiten.

  1. Grondzeil zwembad pvc
  Dit is de beste kwaliteit dat er is. Je kunt dit vergelijken met vrachtwagenzeil. Deze grondzeilen zijn 650gr per m2 met een polyester bewapening als basis. Beide zijde zijn pvc gecoat voor een waterdichte afdichting. Pvc doeken hebben een ontzettend lange levensduur en kunnen ook voor andere toepassingen gebruikt worden. 

  2. Grondzeil zwembad pe
  Grondzeilen van pe, oftewel polyethyleen, zijn de meest gebruikte ondergronden voor opzetbaden. Je gebruikt dit op een goede grasmat met weinig steentjes en wortels bij kleine baden. Hierdoor is de waterdruk laag. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar. De 100gr per m2 is een lichte variant dat goed is voor kleine baden. De 150gr per m2 is voor middelgrote opzetbaden en de 250gr is een hoogwaardig grondzeil voor grotere opzetbaden. 

  3. Bodemvilt
  Bodemvilt wordt gebruikt als grondzeil omdat dit lekker zacht is voor je voeten, de onderlaag egaliseert en vrij ruwe (geen scherpe) ondergrond kan verdragen. Bodemvilt is van 100% polyester en neemt zeer weinig water op wat geen schimmel veroorzaakt. 

  Een grondzeil voor je opzet- en opblaaszwembaden 

  Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een grondzeil zwembad welke goed past bij de maten van je zwembad. Op deze manier kun je namelijk de liner van je zwembad optimaal beschermen. Het maakt hierbij niet uit of je in het bezit bent van een Intex zwembad, een Bestway zwembad of een Interliner zwembad. 

  Een grondzeil zwembad is geschikt voor zowel een opblaaszwembad als voor een normaal opzetzwembad. Een te groot grondzeil zwembad zal namelijk niet erg mooi zijn voor de uitstraling van je tuin. Een te klein grondzeil zorgt er voor dat je zwembad niet voldoende beschermd is.  

  Het voordeel van een grondzeil zwembad of een ondertapijt zwembad 

  Een grondzeil of een ondertapijt voor een zwembad heeft verschillende voordelen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een grondzeil zwembad of een ondertapijt zwembad wanneer het zwembad geplaatst is op een gladde ondergrond. Met een gladde ondergrond kun je denken aan gras of tegels. Het is hierbij belangrijk dat de gehele ondergrond vrij is van steentjes, takjes of ander materiaal wat je zwembad kan beschadigen. Staat het zwembad gevestigd op een ruwe ondergrond of op een houten vlonder? Dan is het beter om te kiezen voor een ondertapijt zwembad. Een ondertapijt zwembad biedt namelijk meer bescherming voor het zwembad.

  Voordelen: Snel uitvouwen, opvouwen en opbergen. Daarnaast betaalbaar.
  Nadelen: Bij een ruwe ondergrond met grind, stenen of wortels is een grondzeil te dun om de waterdruk op te vangen.