Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Caravanrail en caravanpees. kederprofiel en railprofiel

  Met een keder en kederprofiel kun je doeken strak en sterk ophangen. Denk aan verandazeilen, voortenten, luifels, tochtstroken, screendoeken of bootzeilen. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  18 Producten
  Pees los pvc 5.5mm caravanpees
  Op voorraad
  €12,49

    Caravanrail en caravanpees

    Een caravanrail met caravanpees, ook wel een kederprofiel en keder pees genoemd, gebruik je om doeken op te hangen of te bevestigen. Een elegante en sterke verbinding waarbij het doek in een handomdraai weer uit het kederprofiel te schuiven is. Er zijn verschillende varianten caravanpees leverbaar die zelf te bevestigen zijn aan ieder type doek. De caravanrail is leverbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. 

    Alles over kederprofiel

    kederprofiel caravanrail

    Een kederprofiel is een aluminium profiel dat aan een constructie wordt bevestigd en heeft een ronde uitsparing. Je schuift een doek met kederpees door deze uitsparing, waardoor het doek stevig in het profiel hangt. Het voordeel van deze verbinding is dat deze demontabel is en het doek ondersteund wordt over de volledige lengte van het kederprofiel.

    Wat is een caravanpees en welke varianten zijn er?

    Een caravanpees is een stug pvc koord dat aan het doek bevestigd wordt. Dit kan op twee manieren.

    Losse pvc keder / pees

    kederpees

    Een losse pees gebruik je in de omgeslagen rand, de zoom, van een (zeil)doek. De rand van pvc zeildoek is eenvoudig zelf om te zomen met Saba 70T. Voor stoffen doeken zoals luifels kun je deze keder pees stikken. Het voordeel is dat de pees niet zichtbaar is.

    Caravanpees met enkele of dubbele vlag

    Deze variant bestaat uit een een stevige pvc pees met een massieve kern, omringd door pvc doek met één of twee flappen, ook wel de vlag genoemd. De vlag is op pvc zeil te verbinden met Saba 70T of te lassen met een heteluchtfohn. Voor stoffen doeken zoals luifels kun je de vlag stikken. Het voordeel van een caravanpees enkele vlag is dat deze maar aan één zijde zichtbaar is. Het voordeel van een caravanpees dubbele vlag is    dat deze sterker is bij zware belasting. 

    Caravanrail bevestigen

    Het bevestigen van de caravanrail doe je door de rail op maat te zagen met een ijzerzaag. De delen kunnen achter elkaar worden gemonteerd. Gebruik een metaalboor om twee gaatjes in de vlag van het railprofiel te maken en schroef de caravanrail vast tegen de constructie. Als je een metalen veranda hebt, kun je ook popnagels of zelftappende metaalschroeven gebruiken. Wanneer het zeildoek stroef door de rail gaat, kun je het zeil rondom de pees even licht insmeren met olijfolie

    Kederprofiel en keder pees bestellen?

    Kederprofiel en caravan zijn in verschillende kleuren en varianten leverbaar. De kederprofielen zijn levervaar op 99cm lengtes en bij afhalen op bestelling op 5 meter lengtes. Keder pees is per strekkende meter te bestellen.

    Naast caravanrail en pees, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek op rol, vrachtwagenzeil, transparant zeilof toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!