Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Spanners

  Spanners gebruik je om snel, sterk en gemakkelijk zeildoeken te spannen. Vaak is dit in een frame zoals bannerdoek. Maar dit kan natuurlijk voor vele verschillende toepassingen. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  40 Producten
  Spanner elastiek bal 10cm wit
  Op voorraad
  €0,59

    Heeft u al een (afdek)zeil of spandoek aangekocht of in uw bezit, en wilt u deze gaan spannen? Hiervoor kunt u een spanner gebruiken. Dit is een elastiek met daaraan een bal, welke u kunt gebruiken om banners in een frame op te hangen, een zeildoek op te spannen of om een zeil aan de constructie van een partytent vast te maken. Bij afdekzeilwinkel.nl hebben wij een groot assortiment aan spanners. Ons assortiment bestaat uit verschillende groottes en kleuren. Hierdoor hebben wij voor elke klus hebben wij een passende spanner.

    Voordelen van spanners

    U kunt een spanner gebruiken om zeil- of spandoeken aan een frame te bevestigen. Het grote voordeel van een spanner, ten opzichte van een normaal elastiek, is dat het gemakkelijk in gebruik is. U hoeft niet aan de slag met moeilijke knopen, maar kunt met behulp van de bal de spanner direct op maat maken. Daarnaast zijn spanners geschikt voor langdurig buitengebruik. Handig als u bijvoorbeeld een partytent met afdekzeil langere tijd laat staan, of een afdekzeil over uw brandhout in de tuin heeft gespannen. De spanners hebben een hoge trekweerstand en zullen hierdoor, ook bij slecht weer, niet breken.

    Hoe gebruik ik een spanner?

    De spanner bestaat uit een elastisch koord, gemaakt van rubberen draden met een buitenmantel van polyetheen. Aan het elastisch koord zit een bal, welke u kunt gebruiken voor de bevestiging van de spanner. U gebruikt de spanner door het elastisch koord door de zeilring in het doek te halen. Vervolgens trekt u het koord over de bal heen, waarna het geheel goed vastzit. Het kan nog eens voorkomen dat de spanner verkleind moet worden als deze niet strak genoeg vastzit. Gelukkig is dit zo gebeurd. Met een platbektang drukt u de elastieken samen, en duwt ze terug door de bal. Zo kunt u het krammetje losmaken en een nieuw krammetje op een andere lengte terugplaatsen. Als u krammetjes in huis heeft, kunt u de spanner dus voor klussen van verschillende groottes gebruiken.

    Soorten spanners

    Bij afdekzeilwinkel.nl hebben wij verschillende soorten spanners in ons assortiment. De eerste afweging die u voor een aankoop moet maken, gaat om de trekweerstand van de spanner. Alle spanners in ons assortiment hebben een hoge trekweerstand. De meeste spanners zullen pas breken bij een gewicht van 25 kilo. Andere spanners breken zelfs pas bij een gewicht van 50 kilo. Welke trekweerstand u moet kiezen, hangt af van het gewicht van hetgeen dat u gaat ophangen. Hierbij is het ook belangrijk om te bedenken wat het uiteindelijke gewicht wordt. Hangt u bijvoorbeeld een afdekzeil boven uw brandhout, let dan op dat eventuele regen zich gaat verzamelen op het zeil. Dit doet uiteraard iets met het trekgewicht van de spanner. Daarnaast is er een verschil in de lengte van de verschillende spanners. De spanners uit ons assortiment zijn tussen de 10 en 40 centimeter. De lengte is gemeten van het begin- tot eind van de lus. Welke lengte bij uw klus past, hangt af van hetgeen waaraan u de spanner wilt bevestigen. De omtrek kunt u van tevoren meten, zodat u zeker weet welke lengte u nodig heeft. Weet u het toch niet helemaal zeker, en kunt u de omtrek niet van tevoren meten? Dan kunt u beter voor een grotere lengte gaan, omdat u de spanners eenvoudig kunt verkleinen. Tot slot dient u een afweging te maken in het uiteinde van de spanner. De reguliere spanners hebben een bal op het uiteinde van de lus, welke u om de lus heen kunt draaien, zodat deze stevig vastzit. Daarnaast hebben we tegenwoordig ook spanners met een T-bar of (rvs) haken. Dit principe werkt hetzelfde, maar dan met een T-bar of spinhaak. Over het algemeen bent u er met deze spanners nóg beter van verzekerd dat ze op hun plek blijven hangen.

    Spanner bestellen

    Voor het bestellen van een spanners bent u bijafdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen onze elastische koorden vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL.

    U ook bij ons magazijn langskomen om het spanners te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

    Naast onze spanners, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek op rol, vrachtwagenzeil, transparant zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!