• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zeilringen en gordijnringen sets (23)

Merken
Praktische kant-en-klare zeilringen sets. Compleet met met holpijp en handstempel en extra zeilringen ook los verkrijgbaar.
Toon 1 - 23 van 23

Zeilringen en gordijnringen sets

Wat zijn zeilringen?

Zeilringen worden ook wel zeilogen genoemd en worden gebruikt in pvc afdekzeil, bouwzeil, bootkap of boothoes, aanhangwagenzeil, vrachtwagenzeil, tentdoek, schaduwdoek, zonnedoek en in tal van andere zeildoeken. Je bevestigt zeilringen gemakkelijk in textiel en (kunst)leer. Ook bieden we mooie, stevige gordijnringen aan.

We bieden een groot assortiment van zeilringen aan met een diameter van 6mm tot 60mm. 

Zeilringen en gordijnringen

Deze zeilringen zijn sterk, roestvrij, bestand tegen zware weersomstandigheden en gemakkelijk te bevestigen. De ronde zeilringen zijn gemaakt van koper met  nikkel of messing. We verkopen ze in handige kant-en-klare sets met zeilringen en kousen, inclusief gereedschap voor bevestiging. Extra zeilringen bestel je voordelig bij per 20 of 50 stuks.

Zeilringen gebruik je voor:

 • Pvc afdekzeil, bisonyl, pe-bouwzeil, textiel, (kunst)leer en andere stoffen.
 • Zeilringen bevestig je in afdekzeil, verandazeil, aanhangwagenzeil, grondzeil en monteer je in een tentdoek, schaduwdoek en zonnedoek. Zeilringen zijn geschikt voor kleding, vetersluitingen en leren tassen.
 • Komen de zeilringen in aanraking met zeewater? Kies dan voor de rvs zeilringen van 12mm. Perfect voor een boothoes of bootkap.
 • Zeilringen van 25mm lenen zich uitstekend voor evenementtenten.
 • Ben je op zoek naar gordijnringen? Kies dan voor de grotere zeilringen van 30mm, 40mm, 50mm of 60mm.

Kant-en-klare zeilringen set met gereedschap

Met onze handige sets kun je meteen aan de slag. In een set zitten 25 zeilringen, 25 zeilkousen en gereedschap voor montage. Het gereedschap bestaat uit een ring en een pijp. Hiermee sla je de zeilring en kous in elkaar. We houden het graag simpel: het enige wat je zelf nodig hebt, is een hamer. Lees hieronder hoe je de zeilringen bevestigt.

Zeilringen los bijbestellen

Meer zeilringen nodig? Geen probleem. We verkopen de zeilringen los, zonder gereedschap. Ze zijn voordelig verpakt per 50 stuks. We verkopen losse (gordijn)ringen van 30, 40, 50 en 60 mm per 20 stuks.

Specificaties

 • Diameter binnenmaat (mm): 6 tot 60
 • Kleur: zilver of koperkleurig
 • Materiaal: koper of rvs (rvs zeilring alleen beschikbaar met diameter 12 mm)
 • Coating: nikkel of messing
 • Merk: Afdekzeilwinkel
 • Onze zeilringen zijn sterk, roestvrij, bestand tegen zware weersomstandigheden en gemakkelijk te bevestigen.

Inhoud kant-en-klare zeilringen sets

 • Aantal zeilringen: 25 stuks 
 • Gereedschap: 1 ring en 1 pijp (tweedelig)

Welke zeilringen heb ik nodig?

De grootte van de zeilringen in je afdekzeil is een kwestie van smaak. Zeilringen zijn leverbaar in standaardmaten van 6mm tot 60mm. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur zilver en koperkleurig.

Met zeilringen kun je een pvc afdekzeil bevestigen, spannen of op zijn plaats houden. De standaardmaten in de zeilmakerij zijn zeilringen van 16mm en zeilringen van 18mm, maar we bieden een groot assortiment van zeil- en gordijnringen aan: van 6mm tot 60mm.

Kleinere zeilringen van 6mm en zeilringen van 8mm worden vaak gebruikt voor (kunst)leer, textiel en andere stoffen. Ringen met een grotere diameter van 25mm worden vaak gebruikt door tentbouwers voor de evenementtenten. Zoek je ringen voor je gordijnen? We bieden prachtige gordijnringen aan van 30, 40, 50 en 60 mm in het zilver en goud (koperkleurig).

Hoe bevestig je de zeilringen?

De zeilringen monteer je eenvoudig zelf. Met de ring en pijp sla je de zeilring en zeilkous in elkaar. Alle benodigdheden zitten in de kant-en-klare zeilringen set: 1 ring, 1 pijp, 25 zeilringen en 25 zeilkousen. De gebruiksaanwijzing leveren we mee in de verpakking.

Hoe krijg je een afdekzeil met maximale trekkracht?

Voorkom dat je alleen aan de randen trekt. Met deze simpele truc maximaliseer je de trekkracht! Vouw de rand van het zeildoek om en lijm aan elkaar. De verstevigde, omgevouwen rand noem je een zoom. Als je de zeilringen in de zoom monteert, veranker je ze stevig in het zeildoek. De kracht wordt nu verdeeld over het hele zeil. Het is de moeite waard. Bovendien heb je een zoom snel gemaakt met Saba pvc lijm.

Stap voor stap een zeilring bevestigen

Zorg voor een harde, stevige ondergrond. Een vlakke ondergrond zoals een stansblok geeft het mooiste resultaat.

Zo maak je een gat. Je hebt het gereedschap (ring en pijp) en de hamer nodig.

1. Leg de ring met de platte kant naar boven. Leg het zeil eroverheen. Zorg dat de ring op de plek ligt waar je het gat wilt hebben.
2. Plaats de pijp erbovenop met de stompe, brede kant naar beneden. Druk de pijp in het zeil - precies boven de ring.
3. Sla met een hamer op de pijp om een gat in het zeil te slaan.

Zo monteer je de zeilringen in het zeil:

4. Til het zeil op en draai de ring om (met inkeping boven).
Let op: we bedoelen de ring van het gereedschap, niet de zeilring zelf. De zeilring komt pas bij stap 7.
5. Plaats een zeilkous op de ring - met de vlakke kant naar beneden.
6. Leg het zeil eroverheen en laat de kraag van de zeilkous door het gat steken.
7. Leg nu de zeilring over de kous heen.
8. Druk de pijp met de smalle, hoge punt op de zeilring. Maak je klaar voor het leukste gedeelte ...
9. Passen de kous en ring goed op elkaar, en rust alles op een vlakke ondergrond? Sla dan met de hamer op de bovenkant van de pijp. Klaar is kees.