Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Reinigen van cabriodak, bootkap, tentdoek en zeilen

  Reinig bijna alle soorten doek, textiel, acryl, polyester of katoen. Thuis of op de camping. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  9 Producten

  Het reinigen van je cabriodak, bootkap, tentdoek of zeilen is belangrijk omdat het minder vuil, schimmel en algen aan trekt. Daarnaast wordt de werking van het impregneermiddel verhoogd doordat deze beter op de vezel hecht. We hebben doekreiniger van verschillende merken. Alle merken vertrouwen we met 100% en kan met een gerust hard gebruikt worden. Sommige producten reinigen naast doek, zeil en folie ook hard kunststof of metalen producten. Of dit kan lees je in de producttekst van het artikel. 

  Materialen en producten

  Gebruik voor het reinigen van katoen, polyester, textiel, acryl of pvc bij lichte vervuiling en periodiek reinigen Ventis Shampoo doekreiniger of Ultramar Sprayhood & Tent shampoo. Is het echt erg vuil, dan kies je voor de Ultramar Power Cleaner. Een goede borstel is belangrijk. Als de haren te zacht zijn werkt het niet. Een te harde borstel beschadigd het doek. 

  Tip en advies

  Voorkomen is belangrijker dan genezen. Het reinigen is goed maar het impregneren is het belangrijkste voor een langdurig effect. Doek dat niet geïmpregneerd is trekt vuil en stof aan en vuil trekt vuil aan.  Zonde! Reinig en impregneer je cabriodak daarom minstens 1 keer per jaar. Gebruik geen doekreiniger voor doorzichtige raamdelen.

  Gebruik geen hogedrukreiniger om doeken schoon te spuiten. Vuil kun je niet weg spuiten maar moet je wassen. Daarnaast kunnen spuitstrepen zichtbaar worden. Reinig niet in de volle zon.

  Cabriodak reiniger

  Deze reinigingsproducten van Ventis en Ultramar zijn te gebruiken als cabriodak reiniger. Op verschillende forums wordt gesproken over het schoonmaken van een cabriodak met groene zeep. Dat raden we niet aan omdat dit resten afgeeft op het doek, wat schimmels en vuil aantrekt. Ook een hogedrukspuit raden we af omdat strepen zichtbaar kunnen worden en je vuil niet eenvoudig weg spuit. Op de pagina cabriokap reinigen lees je meer je zelf je cabriodak kunt schoonmaken. We raden aan om je cabrio niet onder een boom te plaatsen en ieder jaar te reinigen en impregneren.  

  Bootkap reinigen

  Je bootkap reinigen kun je zelf met deze schoonmaakartikelen. Thuis, op de werf of op het water. Heb je een nieuwe boot gekocht met een vieze bootkap? Geen probleem. Alg, vuil, stof en groene aanslag verwijder je gemakkelijk. Je bootkap reinigen doe je in een paar stappen met de doekreiniger van Ventis, Tent shampoo van Ultramar of bij grove vervuiling de power cleaner van Ultramar. Het is belangrijk om het doek goed schoon te maken volgens de gebruiksaanwijzing en daarna te impregneren. Alleen dan maak je volledig gebruik van de voordelen van de bootkap reiniger. 

  Tentdoek schoonmaken

  Je tentdoek schoonmaken of een voortent schoonmaken doe je eenvoudig en veilig zelf. Thuis of op de camping. Speciaal voor katoen en canvas is er de Ultramar Canvas & Cotton Protector. Echter kan de Ventis Tent Shampoo hier ook voor gebruikt worden. Zoals we weten hecht vuil op vuil. Daarnaast zorgt vuil ervoor dat het langer vocht vast houdt. Bij een katoenen doek zorgt dat weer voor een verzadigd doek. Een verzadigd doek is niet meer waterdicht is. Daarom is het goed schoonmaken van tentdoek belangrijk. Na het reinigen zal het impregneermiddel beter werken en blijft je doek lang vuil-vrij en waterdicht. 

  Zeilen reinigen 

  Zeilen reinigen doe je gemakkelijk zelf met deze reinigingsproducten. Met de Sail Cleaner maak je alle zeilen schoon. Voor jachtzeilen gebruik je Ultramar Sail Cleaner. Door zeilen in Ultramar Sail Cleaner te laten weken, worden ze weer schoon en wit. 
  Wil je andere zeilen reinigen? Zoals pvc zeilen, verandazeilen of aanhangwagenzeilen. Dan raden we een handwarm sopje aan met een borstel. Let op dat je de raamdelen van een verandazeil niet borstelt. 

  Schoonmaken doorzichtig plastic

  Het schoonmaken van doorzichtig plastic zoals je tent ramen, cabrioraam of bootraam doe je met de Ventis Raamfolie spray, Vuplex Plastic Cleaner of the Ultramar Plastic Cleaner & Polish. Doorzichtig plastic wordt ook gebruikt in verandazeilen, doorzichtige pvc zeilen, tafelbeschermers of zeil voor overkapping. Je kunt de raamfolie spray ook gebruiken voor harde kunststoffen, doorzichtig of in kleur. Voorbeelden van hard doorzichtig kunststof zijn acrylramen in caravans, campers of boten. Daarnaast kun je dit middel ook gebruiken voor gekleurde kunststoffen een disselbak of dashboards. Ook glas kun je hier goed mee reinigen.

  Doekreiniger online bestellen

  Doekreiniger bestel je gemakkelijk online bij Afdekzeilwinkel. We versturen snel want vandaag besteld is vandaag verzonden. Wil je een bestelling afhalen? Geen probleem. Maak daarvoor even een afspraak.