Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Rits op rol en per meter

  Ritsen op rol en per meter. 10mm ritsen voor robuuste buitentoepassingen als verandazeilen, bootkappen of tenten. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  10 Producten

  Heeft u een rits op rol of per meter nodig voor uw project? Wij hebben verschillende soorten ritsen in ons assortiment. Deze ritsen zijn verkrijgbaar in standaard lengtes. Echter kan het wel eens voorkomen dat de maat waarnaar u op zoek bent, hier niet tussen zit. Voor zo’n geval hebben we ritsen op rol. Hiermee kunt u eenvoudig zelf uw rits op maat maken. 

  Gebruik van rits op rol

  Ritsen bestaan uit twee rijen. Eén rij met tandjes, en een andere rij met inkepingen. Door de ritssluiter te bewegen, worden deze rijen gescheiden of juist samengevoegd. Door een rits kunnen twee delen stof dus tijdelijk stevig aan elkaar vastgemaakt worden. 

  Oorspronkelijk was de rits vooral bedoeld voor het sluiten van schoenen en laarzen. Echter bleek al snel dat de rits voor meer producten bruikbaar was. Inmiddels worden ritsen vooral gebruikt in kleding, meubels en zeilen, met een productie van miljoenen kilometers rits per jaar. 

  Veel producten bevatten dus al ritsen, maar het kan altijd voorkomen dat u er zelf één moet plaatsen. Onze klanten bestellen ritsen dan ook vooral om kapotte ritssluitingen te vervangen, bijvoorbeeld van de tent. Of juist voor het maken van een eigen product, zoals een bootzeil. 

  Soorten ritsen van de rol

  Wij hebben verschillende soorten ritsen in het assortiment. Als u op zoek bent naar een rits op rol, is de YKK rits op rol een goede keuze. YKK is het bekendste merk op het gebied van ritsen, en wordt zelfs ingekocht door merken als Louis Vuitton en Tommy Hilfiger. Inmiddels is ongeveer de helft van de geproduceerde ritsen ter wereld in handen van YKK. 

  Daarnaast kunt u uw rits op rol kopen in verschillende kleuren. Aan de kleuren zit geen voor- of nadeel, maar het is enkel een kwestie van smaak. Gaat u zwarte zeilen aan elkaar monteren? Dan is het misschien mooi om te gaan voor een zwarte rits. 

  Als u kiest voor rits op rol, is het belangrijk om ook de schuivers erbij te bestellen. De schuiver is de ritssluiting, waarmee u de rits open en dicht schuift. 

  Rits op rol plaatsen 

  Bent u van plan de rits op rol te bestellen? Dan hoeft u deze alleen nog te plaatsen. Met naald en draad of met een naaimachine is dit zo gebeurd. Het plaatsen van de rits werkt als volgt. 

  1. U trekt de rits een klein stukje open en knipt aan de rechterkant een stukje af. U plaatst dan de ritssluiting ondersteboven op de linkerkant. 
  2. Nu voegt u de rechterkant bij en trekt de twee kanten samen door. 
  3. U plaatst bovenaan de rits de enkelzijdige stopper, en onderaan de rits plaatst u de onderstop. 
  4. U legt de rits op de plek waar deze geplaatst moet worden, en meet vervolgens af tot waar de rits moet komen.
  5. Vervolgens markeert u op de rits waar deze moet eindigen. Dit punt stikt u dicht. 
  6. Nu kunt u de naad van de rits aan de binnenkant even strijken, om het strak neer te leggen voor het stikken. 
  7. U speldt de rits vast aan de stof, en stikt vervolgens beide zijden van de rits vast. 

  Rits op rol bij afdekzeilwinkel.nl

  Wilt u graag een rits op rol kopen, maar heeft u voor de aankoop nog wat vragen? Wij beantwoorden ze graag. Onze experts zijn bereikbaar via mail, telefoon of WhatsApp.

  U kunt de ritsen op rol vinden in onze webshop. Als u de bestelling voor 16.00 plaatst, verzenden we deze nog dezelfde dag met PostNL of DHL. 

  Rits op rol bestellen 

  Voor het bestellen van ritsen op rol bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen de ritsen op rol vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL. 

  Bij ons in het magazijn kunt u ook langskomen om de verschillende ritsen op rol te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast onze ritsen op rol, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek op rol, vrachtwagenzeil, transparant zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!