Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zelfklevend klittenband

  Klittenband lus of haak en met een acryl (materialen met weekmakers als zacht pvc) of hotmelt (starre ondergronden en materialen als rvs, lijmlaag. Lees hieronder welke je nodig hebt. Lees volledige beschrijving

  Kleur

  Prijs

  -
  10 Producten

  Klittenband is voor allerlei toepassingen handig. Denk bijvoorbeeld aan het binden van kabels, het aan elkaar binden van twee zeildoeken of het verbinden van doorzichtig raamzeil met gekleurd pvc doek. Daarnaast het verbinden van zeildoeken aan andere materialen als hout, kunststof of metaal. Bij afdekzeilwinkel.nl bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij hebben verschillende soorten klittenband in ons assortiment. Eén van deze soorten is zelfklevend klittenband, waarmee u gemakkelijk klittenband aan uw zeil kunt monteren. 

  Soorten zelfklevend klittenband

  Het zelfklevend klittenband heeft een lijmlaag op de achterzijde. Dit kunt u op starre of flexibele ondergronden vastlijmen. Om een complete set te bestellen heeft u altijd de lus (zachte kant) en de haak (harde kant) nodig. Dit kunt u ook kennen als de harde en de zachte kant van het klittenband. Daarnaast is het bij zelfklevend klittenband belangrijk om de juiste lijmlaag te kiezen. Acryl heeft een contactlijm dat geschikt is voor producten met weekmakers als pvc zeildoek. Hotmelt is geschikt voor eigenlijk alle ondergronden. 

  Om de keuze te maken voor het bestellen van zelfklevend klittenband kun je kiezen uit 3 opties.

  1. Lus- of haakzijde of allebei 
  2. Acryl of hotmelt lijm
  3. Wit of zwart kleur

  Lus- en haakzijde

  Klittenband bestaat uit twee zijden die u aan elkaar vastmaakt. De ene zijde is de luszijde, ook wel de zachte kant. Aan de andere kant heeft u de haakzijde. De naam geeft het al aan: in deze zijde zitten kleine haakjes die zich vastklemmen aan de lusjes van de zachte zijden. Als de lagen tegen elkaar worden gedrukt, zit het klittenband vast. 

  Voor aankoop van het zelfklevend klittenband dient u dan ook een complete set te bestellen. U kunt beide zijdes apart van elkaar aankopen in onze webshop. Zo kunt u de ideale combinatie maken voor uw project. Wij verkopen deze sets los omdat we veel herhaal-bestellingen hebben wanneer alleen maar 1 deel nodig is. Vaak komt het ook voor dat de ene zijde een andere lijmlaag nodig heeft. Bijvoorbeeld een pvc doek op een metalen paal lijmen. 

  Hotmelt of acryl klittenband

  Ons assortiment zelfklevend klittenband bestaat uit zelfklevend hotmelt en de acryl variant. Deze varianten veroorzaken bij onze klanten nog wel eens wat verwarring. Welke variant past nu het best bij uw klus? Laten we even wat beter kijken naar beiden.

  Hotmelt zelfklevend

  Om verwarring te voorkomen; deze lijmlaag hoeft niet warm gemaakt te worden. Hotmelt ken je misschien ook van de staafjes in een hete lijm pistool. Dit heef toevallig dezelfde naam. Hotmelt zelfklevend heeft een hoge aanvangskleefheid. Dit betekent dat de lijm zeer sterk kleeft, direct bij het aanbrengen. Hierdoor kunt u het klittenband vrijwel direct belasten. Hotmelt is goedkoper dan acryl en geschikt voor de meeste toepassingen als textiel, hout en metaal. 

  Acryl zelfklevend

  Aan de andere kant hebben we acryl zelfklevend. Dit materiaal heeft een lage aanvangskleefheid, en moet 24 uur uitharden voor een sterke verbinding. Een lage aanvangskleefheid zegt niets over de uiteindelijke hechting: ook als iets langszaam kleeft, kan het heel sterk blijven zitten. Er wordt mee bedoeld dat de aanvang van de lijm langer duurt. Zo'n 24 uur. Acryl kunt u gebruiken op ondergronden met weekmakers zoals zacht pvc. Ook kunt u acryl, in tegenstelling tot hotmelt, wél gebruiken in vochtige omstandigheden of in de buitenlucht. Acryl is bestand tegen vocht en zonlicht en kan temperaturen van -20 tot tot 120 graden verdragen. Als top van de ijsberg is de lijm ook bestand tegen UV-licht.

  Klittenband bevestigen

  Het zelfklevend klittenband bevestigen spreekt voor zich:

  • Ontvet de ondergrond. 
  • Trek de folie van het acryl of hotmelt klittenband af.
  • Druk vervolgens het zelfklevende deel goed vast.
  • Als u heeft gekozen voor acryl, moet de lijm zo’n 24 uur uitharden.
  • Heeft u gekozen voor hotmelt, dan kunt u het vrijwel direct belasten. 

  Wat is klittenband?

  Klittenband is uitgevonden in Zwitserland. Destijds werd klittenband velcro genoemd: een combinatie van velours (fluweel), en crochet (haakjes). Met klittenband kunt u eenvoudig iets aan elkaar vastmaken en - in tegenstelling tot veel andere bevestigingsmethoden - weer losmaken. 

  Om deze reden wordt klittenband door onze klanten veel gebruikt bij hun zeilen. Denk bijvoorbeeld aan het verbinden van twee zeilen, het vastmaken van een zeil aan een boot, of een oprolbaar raamzeil maken in het verandazeil. 

  Zelfklevend klittenband bestellen

  Voor het bestellen van zelfklevend klittenband bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen onze elastische koorden vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL.

  U ook bij ons magazijn langskomen om het klittenband te bekijken, of om de bestelling af te halen. Mail van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast klittenband, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek op rol, vrachtwagenzeil, transparant zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!