Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Impregneren cabriodak, bootkap en tent

  Door professionals uit de zeilmakerij ontwikkeld en gebruikt. Impregneer zelf je cabriodak, bootkap of tent. Veilig, goed en gemakkelijk. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  9 Producten

  Impregneren cabriodak, bootkap en tent

  Impregneren van je cabriodak, bootkap of tent doe je met deze impregneerproducten. Het impregneren van doeken is belangrijk en hiermee verleng je de levensduur van het doek. Het zorgt er weer voor dat het doek waterdicht is. Daarnaast geeft het extra bescherming tegen schimmels, groene aanslag en vervuild water. De impregneermiddelen zijn van professionele kwaliteit en worden door zeilmakers zelf gebruikt. Je gebruikt voor het impregneren van doek de Ventis doekwaterdichting of de Ultramar Sprayhood & Tent Protector.

  Tip en advies

  Wij raden aan om voor het impregneren altijd te reinigen. Het impregneermiddel kan veel beter hechten in de vezel. Zorg bij het reinigen dat er geen zeepresten achterblijven en spoel enkele keren goed met water. Impregneer doeken 1 keer per jaar. We raden niet aan om met een cabrio door de wasstraat te rijden. Hier wordt de zeep niet voldoende uitgewassen. Achtergebleven zeep zorgt voor een tegengesteld effect. Zorg bij het impregneren van je cabriodak of tent dat de raamdelen niet ingespoten worden. Toch wat op de ramen gekomen? Geen probleem, even afnemen met Ventis raamfolie spray of Plastic Window Cleaner & Protector. Werk niet in de volle zon. 

  Cabriodak impregneren

  Door je cabriodak te impregneren verleng je de levensduur van het doek. Het zorgt ervoor dat het waterdicht blijft. Je maakt het vuilafstotend, waardoor het dak langer schoon blijft. Op vuil hecht immers vuil. Op een schoon geimpregneerd doek ontstaan minder schimmels en groene aanslag. Schimmels kunnen na verloop van tijd de stof aantasten. Gebruik je de cabrio maar enkele maanden per jaar? Zorg dat het doek geimpregneerd is voordat je deze weg zet. Dat scheelt enorm. Het doek wordt namelijk sneller vies en vatbaar voor schimmel, mos en alg dan wanneer je veel rijdt.  

  Bootkap impregneren 

  Je bootkap impregneren kun je zelf met deze impregneermiddelen van Ventis of Ultarmar. Voorbeelden van een bootkap is een boottent, sprayhood, bimini, beschermhoes, buiskap en een zeilhuik. Het beste werkt om de bootkap te demonteren en op een vlakke vloer te impregneren. Zorg dat het doek een beetje op spanning staat en impregneer beide delen.  

  Tent impregneren

  De tent impregneren doe je thuis of op de camping. Tentdoek van katoen, canvas of linnen zijn kwetsbaar. Het wordt snel groen, vatbaar voor schimmels. Tentdoek dat niet of lang geleden geïmpregneerd is wordt sneller vies en zal verzadigd raken met water. Het verliest zijn waterdichtheid. Om je tent te impregneren gebruik je Ventis doekwaterdichting of Ultramar Canvas & Cotton Protector. Materialen die geïmpregneerd kunnen worden zijn katoen, canvas, linnen en polyester/katoen. Een voorbeeld van een tent kan zijn een glampingtent, scoutingtent, safaritent, groepstent, vouwwagentent, voorluifel of voortent.