Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Pvc afdekzeilen kant-en-klaar met zeilringen

  Verstevigde rand met zeilringen rondom voor permanent buitengebruik. Lees volledige beschrijving

  Kleur

  Gewicht (gr/m2)

  Prijs

  -
  39 Producten

  Pvc afdekzeil

  Pvc afdekzeil is dè oplossing voor langdurig en permanent buitengebruik. Ook voor zware toepassingen in de bouw, industrie of voor de particulier waarbij een hoge treksterkte is verreist is dit kant-en-klaar pvc afdekzeil geschikt. Het afdekzeil is daarnaast 100% waterdicht en uv-bestendig.  

  Opbouw van het zeil

  Dit afdekzeil is opgebouwd uit een polyester weefsel. Van dit weefsel krijgt het afdekzeil de sterkte van. Aan beide kanten is een laag PVC aangebracht zodat het voor lange tijd waterdicht is en goed bestand tegen weersinvloeden. Daarna is deze gelakt zodat vuil en stof niet snel hecht en makkelijk schoon te houden is. Vervolgens is deze uv-behandeld voor een lange levensduur bij het gebruik in de zon. De randen zijn omgezoomd. Dit wil zeggen dat de randen 5cm zijn omgeslagen en weer aan elkaar gelast zijn. In deze zoom zit over de hele lengte een ronde PVC pees verwerkt zodat de treksterkte nog groter wordt. De zeilringen zijn 18mm groot en zijn bevestigd om de meter bij de afdekzeilen in het groen en blauw en om de halve meter bij de afdekzeilen in het groen grijs en wit. Scheuren kan alleen met een heel scherp voorwerp. Bij gebruik van puin op de aanhangwagen zal deze bijvoorbeeld vrijwel niet scheuren. Mocht dit wel gebeuren kun je de scheur gemakkelijk herstellen door een stuk PVC zeildoek erop te plakken met Saba lijm. Zoek je een stevig zeildoek voor een langdurige oplossing dan kunt je het beste een PVC afdekzeil kopen. 

  Waar kun je dit afdekzeil voor gebruiken? 

  Er zijn verschillende soorten afdekzeilen. We kennen bijvoorbeeld de PE bouwzeilen. Dit is bouwzeil dat geschikt is voor kort iets af te dekken of sporadisch te gebruiken. Gebruik je de aanhangwagen bijvoorbeeld maar 1/2x per jaar en staat deze verder altijd overdekt of binnen dan kun je prima een PE bouwzeil gebruiken. Wil je iets voor een paar weken afdekken, of het hele jaar door, dan zullen deze afdekzeilen snel scheuren en uit elkaar vallen. 
  PVC wordt veel gebruikt voor allerlei verschillende toepassingen zoals leidingen, regenjassen, laarzen en dus ook voor zeilen. 
  Het kan gebruikt worden als afdekzeil voor brandhout, grondzeil, zwembad, tuinmeubilair of zeil voor de aanhangwagen. Het is ook zeer geschikt voor het waterdicht maken van de schuur. Het is dan ook een prima oplossing om over het dak van de schuur te leggen. 
  Wil je dit als verandazeil gebruiken raden wij je PVC zeildoek van de rol aan. Dit wordt pas opgevouwen zodra het verstuurd wordt. Deze zeildoeken zijn in de fabriek gemaakt en zitten langere tijd opgevouwen. Deze vouwen gaan er na verloop van tijd wel uit, maar dit kan wel even duren.