Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Naaibaar klittenband

  Sterk naaibaar klittenband in de kleuren zwart en wit op 20mm breed. Deze variant is alleen te stikken. Lees volledige beschrijving

  Kleur

  Prijs

  -
  4 Producten

  Klittenband kunt u voor veel klusjes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het vastmaken van twee afdekzeilen, of het maken van een oprolbaar raamzeil. Bij afdekzeilwinkel.nl hebben we verschillende soorten klittenband voor deze klusjes. Eén van deze soorten is naaibaar klittenband. De naam geeft het al aan: dit klittenband naait u (gemakkelijk) vast aan uw doek of zeil. 

  Wat is klittenband?

  Klittenband komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Eerder werd klittenband velcro genoemd: een combinatie van crochet (haakjes) en velours (fluweel). Het grote voordeel van klittenband is dat u niet alleen iets kunt vastmaken, maar het ook gemakkelijk weer kunt losmaken.

  Hierdoor gebruiken onze klanten klittenband veel voor hun zeilen. Zo kunt u twee zeilen aan elkaar verbinden, maar het klittenband ook vastmaken aan het zeil van een boot of in het verandazeil een oprolbaar raamzeil maken.

  Naaibaar klittenband

  Naaibaar klittenband is bedoeld om te stikken. Dit kunt u met een naaimachine doen, maar ook met de hand. Omdat het klittenband geen lijmlaag op de onderzijde heeft, is het een stuk soepeler dan zelfklevend klittenband. 

  Lus- en haakzijde

  Als u aan de slag gaat met klittenband, heeft u twee zijden nodig. Dit zijn de zijdes die u aan elkaar vastmaakt. De ene zijde noemen we de luszijde. Dit is de zachte kant. Aan de andere kant hebben we de haakzijde. Hierin zitten kleine haakjes die zich vastmaken aan de lusjes van de zachte zijde. Als u deze zijdes tegen elkaar aan drukt, blijft het klittenband vastzitten. 

  Wij verkopen de lus- en haakzijde van het klittenband los van elkaar, zodat u zelf de ideale combinatie voor uw project kunt maken. Let er dus goed op dat u beide de lus- en haakzijde bestelt. 

  Gebruik

  Het gebruik van naaibaar klittenband spreekt voor zich. Of u nu een naaimachine hebt of het met de hand doet; de klus is eenvoudig te klaren. 

  Eerst bekijkt u goed waar het klittenband moet komen. Vervolgens gaat u aan de slag. Let er op dat u kiest voor een naald die door het klittenband heen gaat. Kiest u namelijk voor een te dunne naald, dan kan deze buigen of breken. Naai nu de rand van het klittenband vast. Als u werkt met een naaimachine, kies dan voor de lage snelheid. 

  Vervolgens herhaalt u dit bij de andere zijde. 

  Soorten naaibaar klittenband

  Wij hebben verschillende kleuren naaibaar klittenband in ons assortiment. De kleuren van het naaibaar klittenband zijn zwart of wit. In het gebruik van beiden zit geen verschil, deze keuze is dus enkel op basis van uw eigen voorkeur. 

  Wij verkopen het klittenband per 10 en 25 meter. Zo kunt u zelf kiezen hoeveel klittenband u nodig heeft voor uw klus. Alle soorten naaibaar klittenband hebben een breedte van 20 mm, dit is de meestgebruikte maat klittenband. 

  Weet u niet zeker of naaibaar klittenband het best past bij uw klus? Bij afdekzeilwinkel.nl hebben we ook alternatieven in het assortiment. Bekijk de gehele categorie klittenband. U kiest voor naaibaar klittenband als het belangrijk is dat het klittenband soepel is. De alternatieven, zelfklevend acryl en zelfklevend hotmelt, zijn namelijk een stuk stugger. Deze varianten hebben uiteraard dan wel weer hun eigen voordelen. 

  Zelfklevend acryl kunt u, vanwege de lijmlaag, gemakkelijk bevestigen op materialen als pvc zeil. Zelfklevend hotmelt kunt u, ook vanwege de lijmlaag, gemakkelijk bevestigen aan materialen als hout en metaal. 

  Naaibaar klittenband Bestellen

  Voor het bestellen van naaibaar klittenband bent u bij afdekzeilwinkel.nl aan het juiste adres. Wij versturen ons naaibaar klittenband vanuit ons eigen magazijn in Uden. Hierdoor hebben wij de volledige controle over een snelle en verzorgde levering met PostNL. Bestellingen die voor 16.00 gedaan zijn, doen wij vandaag nog op de post. 

  Woont u in de omgeving Uden? Dan mag u ook bij ons magazijn langskomen om het klittenband even te bekijken, of om de bestelling af te halen. Bel van tevoren even, zodat we zeker weten dat één van onze experts u te woord kan staan. 

  Naast klittenband, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek, vrachtwagenzeil, doorzichtig zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!