Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ondervloer zwembad

  Bescherm het zwembad tegen takken, wortels, stenen en andere scherpe objecten. Bodemvilt, foam zwembad tegels of een grondzeil. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Ondervloer voor zwembad

  Niet alleen een zwembad afdekking is belangrijk voor de levensduur van je zwembad. Om zo lang mogelijk te genieten van je zwembad, is het belangrijk dat je het zwembad goed onderhoudt. Vergeet dus de poolboys uit Hollywoodfilms, maar neem het onderhoud van je zwembad in eigen handen. Wanneer je denkt aan het onderhoud van een zwembad, dan denk je al snel aan de kwaliteit van het water. Toch is het minstens zo belangrijk om het zwembad van buiten goed te onderhouden. Een goed onderhoud begint met een goede ondervloer voor zwembad. Een goede zwembad ondervloer zorgt er namelijk voor dat een zwembad beschermd wordt tegen beschadigingen, maar ook tegen schimmelvorming. 

  Bescherm je zwembad met een zwembad ondervloer 

  Een goede ondervloer voor zwembad beschermt het zwembad namelijk tegen beschadigingen die veroorzaakt worden door takjes, scherpe tegels of steentjes. Wanneer je kiest voor een ondervloer van een zwembad, dan heb je de keuze uit verschillende soorten ondervloeren: 

  • Zwembad tegels (ruwe ondergrond of vlonder)
  • Bodem- en wandvilt (metalen en houten baden op beton)
  • Grondzeil (gladde bodem of mooi gras)

  Het is afhankelijk van je type zwembad welke ondervloer het beste past bij je wensen. Een goede ondervloer zorgt ervoor dat je zwembad jarenlang mee kan gaan.

  De juiste ondervloer voor je zwembad

  Hoe weet je nu welke ondervloer het beste past bij jouw type zwembad? Het type ondervloer dat je nodig hebt voor je zwembad is dus afhankelijk van het type zwembad dat je bezit. Een houten of een metalen zwembad heeft namelijk een andere bodem nodig als een opblaasbaar zwembad. We leggen je graag de verschillen uit tussen de verschillende soorten zwembad ondervloeren: 

  1. Bodemvilt/ondertapijt voor houten en metalen zwembaden
   Ben je in het bezit van een houten of een metalen zwembad, dan is het belangrijk om gebruik te maken van een bodemvilt tussen het zwembad en betonnen ondergrond. Een bodemvilt is de ondervloer voor zwembad zo goed mogelijk te beschermen. De bodemvilt ondervloer zorgt er namelijk voor dat dat je metalen en houten zwembad zo goed mogelijk wordt beschermd tegen schimmels, bacteriën en beschadigingen. Je kunt dit ook vergelijken met een ondertapijt. Wanneer je kiest voor een ondertapijt, dan kun je deze eenvoudig zelf plaatsen en installeren. Het ondertapijt wordt in dit geval geplaatst tussen de liner en een betonnen ondergrond. Het is afhankelijk van de grootte van je zwembad hoe veel bodemvilt je nodig hebt. Wanneer je kiest voor een bodemvilt ondervloer voor zwembad, dan bieden wij verschillende afmetingen aan. Hierdoor kun je altijd de afmeting vinden die past bij jouw zwembad. 

  2. Zwembad tegels voor opzetzwembaden zoals Bestway en Intex
   Wanneer je in het bezit bent van een opzetzwembad, dan is het belangrijk om te kiezen voor foam ondervloer tegels. Deze foam tegels hebben een zachte structuur waardoor ze erg comfortabel zijn voor de zwembadgebruikers. Voor een opzetzwembad zijn foam tegels een echte aanrader. Gelukkig is de installatie van de foamtegels echt zeer gemakkelijk. Je kunt de foam tegels gemakkelijk als puzzelstukjes in elkaar schuiven. Een leuk voordeel van deze ondervloer is dat je de vloer oneindig kunt uitbreiden. Daarnaast zijn de foam tegels gecoat met een speciale laag waardoor het schimmelvorming en bacteriegroei tegengaat. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn de foam tegels ook voorzien van een antislip waardoor glijpartijen voorkomen kunnen worden. 

  3. Een grondzeil voor kleine opzetzwembaden
   Heb je een opzetzwembad zoals een Intex of Bestway zwembad, dan kun je ook kiezen voor een grondzeil. Een grondzeil is een goede optie als je beschikt over een opzetzwembad met een maximale grootte van 472 cm breed. De aangeboden grondzeilen worden gemaakt van een zeer stevig materiaal. Hierdoor biedt een grondzeil een goede bescherming aan de bodem van je zwembad. 

  4. Wand- en bodemvilt voor bouwkundige zwembaden (ingebouwd op maat met zwembadfolie)
   Wanneer je kiest voor een ondervloer voor zwembad die is ingebouwd, dan wil je natuurlijk dat het zwembad direct goed aangelegd wordt. Bij de aanleg van een ingebouwd zwembad is het essentieel om gebruik te maken van wand- en bodemvilt. Het wand- en bodemvilt beschermt het inbouw zwembad tegen schimmelvorming en beschadigingen van buitenaf. Het is belangrijk om bij een ingebouwd zwembad geen gebruik te maken van een standaard ondertapijt. Wand- en bodemvilt is namelijk van een dikkere kwaliteit, waardoor dit de perfecte ondervloer voor zwembad is. 

  Komt de afmeting niet precies uit met je zwembad? Je kunt zowel pe, pvc als bodemvilt gerust over elkaar laten vallen.