Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Klittenband

  Klittenband in naaibaar, zelfklevend acryl of zelfklevend hotmelt. Kleuren wit en zwart. Bestellen per 5, 10 of 25 meter lengtes. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  19 Producten

  Klittenband kopen

  Klittenband is een sterke verbinding om twee doeken met elkaar te verbinden. Je ziet het terug in verandazeilen, bootzeilen en hoezen. Je kunt hiermee een deur maken, een oprolbaar raamzeil of doeken met elkaar verbinden. Daarnaast worden onze producten gebruikt in de watersport, podiumtechniek, evenementenbrance, textiel en zeilmakerij.

  Haakband (harde zijde) en lusband (zachte zijde)

  klittenband heeft een harde kant en een zachte kant. De harde kant noemen we haak of haakband. Die zijn kunststof weerhaakjes die vast hechten aan de zachte kant, die we lus of lusband noemen. Zodra deze twee zijdes worden samengedrukt, hechten de haakjes samen met de lusjes wat zorgt voor een uitstekende hechting.

  Welke soorten zijn er?

  Het klittenband is leverbaar in verschillende kleuren waaronder zwart en wit. De breedte varieert van 20mm tot 50mm en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Ook biedt afdekzeilwinkel.nl verschillende soorten klittenband waaronder naaibaar, zelfklevend, dubbelzijdig, kabelbinders en rondjes.

  1. Naaibaar klittenband

  Het naaibaar klittenband is bedoeld om de stikken. Dit kan met een normale naaimachine of met de hand. Het heeft geen lijmlaag op de onderzijde en is daardoor een stuk soepeler en goedkoper. Naaibaar klittenband wordt veel gebruikt bij tenten(ramen), afdekzeilen, hoezen, bootkappen, (sport)tassen, kleding en bakfietsen. 

  2. Zelfklevend klittenband acryl 

  Het zelfklevend klittenband heeft een acryl lijmlaag op de achterzijde. Dit is alleen lijmbaar op pvc zeildoek. Hoe het werkt? Het enigste wat je hoeft te doen is de folie eraf halen en op het pvc zeildoek te plakken. Druk het goed aan en wacht een paar uurtjes. Het zit daarna muurvast. Zelfklevend klittenband wordt onder andere gebruikt bij verandazeilen, raamzeilen en bootzeilen. 

  3. Zelfklevend klittenband hotmelt 

  Het zelfklevend klittenband heeft een hotmelt lijmlaag op de achterzijde. Dit is geschikt voor de meeste toepassingen als textiel, hout en metaal. Het enigste wat je hoeft te doen is de folie eraf halen en op oppervlak te plakken. Druk het goed aan en wacht een paar uurtjes. Het klittenband zit daarna muurvast. 

  4. Dubbelzijdig klittenband en kabelbinders

  Dubbelzijdig klittenband en kabelbinders zijn producten voor kabel management en andere producten te bundelen. Je bundel eenvoudig kabels zonder gedoe met losse kabels die in de knoop raken of kwijt raken. Het is de oplossing om je werkplek of meterkast thuis georganiseerd te houden. Dubbelzijdig klittenband en kabelbinders worden voornamelijk gebruikt bij projecten in ICT, theater en podium, en licht- en geluid. 

  5. Klittenband rondjes

  Klittenband rondjes zijn kleine cirkels van klittenband die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Ze zijn handig in het huishouden, kinderkamer, op kantoor of in de hobbyruimte. Door de kleefkracht kunnen ze op verschillende oppervlakken worden bevestigd en zijn ze makkelijk te verwijderen zonder schade achter te laten.

  De rondjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Je gebruikt deze voor het ophangen van tekeningen en posters, sluiten van mappen, op de beurs of tijdens een presentatie. 

  Wat is klittenband?

  Klittenband is een uitvinding uit Zwitserland en werd destijds Velcro genoemd. Dit is een samenstelling van velours (fluweel) en crochet (haakjes). Velcro is een dus een merknaam. Tegenwoordig wordt dit in Nederland vaak klittenband genoemd. Soms kom je ook de Engelse vertaling tegen, hook and loop.
  Klittenband bestaat uit een harde (haakjes) en zachte kant (fluffy).  

  Klittenband online kopen

  Klittenband kan besteld worden per 5, 10 en 25 meter en wordt opgerold geleverd. 

  Naast klittenband, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek, vrachtwagenzeil, doorzichtig zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!

  Klittenband

  [faq]

  De meest gestelde vragen over klittenband

  Hoe bestel ik klittenband?

  Je besteld bij ons de haakband en lusband (harde en zachte kant) los van elkaar. Dat doen we omdat je zo kunt combineren met jouw manier van bevestigen. Zo kun je het ene deel van het klittenband op een doek stikken en het ander deel op een paal lijmen met een hotmelt lijmlaag. Daarnaast heb je niet altijd beide kanten nodig bij bijvoorbeeld reparaties. 

  Hoe bevestig je klittenband?

  Klittenband bevestig je op drie verschillende manieren. Naaibaar klittenband stik je met een naaimachine of met de hand. Zelfklevend klittenband kun je plakken door de folie van de lijmlaag te trekken. Dubbelzijdige klittenband gebruik je door het klittenband om een product te binden. 

  Kan klittenband buiten besteld worden?

  Ja, het klittenband dat je bij ons kunt kopen is geschikt om buiten te gebruiken.