Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Klittenband

  Klittenband in naaibaar, zelfklevend acryl of zelfklevend hotmelt. Kleuren wit en zwart. Bestellen per 5, 10 of 25 meter lengtes. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  19 Producten

  Klittenband kopen

  Klittenband is een sterke verbinding om twee doeken met elkaar te verbinden. Dit wordt vaak gebruikt bij verandazeilen, bootzeilen en hoezen. Je kunt hiermee een deur maken, een oprolbaar raamzeil of doeken met elkaar verbinden. Het wordt veel gebruikt in de watersport, podiumtechniek, textiel en zeilmakerij.

  De harde kant (haak) en zachte kant (lus)

  klittenband heeft een harde kant en een zachte kant. De harde kant noemen we haak. Die zijn kunststof weerhaakjes die vast hechten aan de zachte kant, die we de luskant noemen. Als deze lagen samen worden gedrukt, dan haken de haakjes zich in de lusjes en zit het klittenband vast. 

  Welke soorten klittenband zijn er

  Het klittenband is leverbaar in de kleur zwart en wit in 20mm breedte. Daarnaast bestaand er verschillende varianten. 

  1. Naaibaar klittenband

  Het naaibaar klittenband is bedoeld om de stikken. Dit kan met een normale naaimachine of met de hand. Naaibaar klittenband heeft geen lijmlaag op de onderzijde en is daardoor een stuk soepeler.  

  2. Zelfklevend klittenband acryl 

  Het zelfklevend klittenband heeft een acryl lijmlaag op de achterzijde. Dit is alleen lijmbaar op pvc zeildoek. Het enigste wat je hoeft te doen is de folie eraf halen en op het pvc zeildoek te plakken. Druk het goed aan en wacht een paar uurtjes. Het klittenband zit daarna muurvast.

  3. Zelfklevend klittenband hotmelt 

  Het zelfklevend klittenband heeft een hotmelt lijmlaag op de achterzijde. Dit is geschikt voor de meeste toepassingen als textiel, hout en metaal. Het enigste wat je hoeft te doen is de folie eraf halen en op oppervlak te plakken. Druk het goed aan en wacht een paar uurtjes. Het klittenband zit daarna muurvast.

  Wat is klittenband

  Klittenband is een uitvinding uit Zwitserland en werd destijds Velcro genoemd. Dit is een samenstelling van velours (fluweel) en crochet (haakjes). Velcro is een dus een merknaam. Tegenwoordig wordt dit in Nederland vaak klittenband genoemd. Soms kom je ook de Engelse vertaling tegen, hook and loop.
  Klittenband bestaat uit een harde (haakjes) en zachte kant (fluffy). 

  Klittenband online kopen

  Klittenband kan besteld worden per 5, 10 en 25 meter en wordt opgerold geleverd. 

  Naast klittenband, bent u ook op de goede plek als u op zoek bent naar pvc afdekzeil, pvc zeildoek, vrachtwagenzeil, doorzichtig zeil of toebehoren rondom afdekzeil. Wij bieden een zo groot mogelijk assortiment aan, bestaand uit alles wat iets te maken heeft met afdekzeilen. Heeft u meer producten nodig voor uw klus? Bekijk dan eens onze andere producten!