Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Afdekzeil zwembad voor opzetbaden

  Verschillende vormen en afmetingen afdekzeilen voor frame- of opblaasbare zwembaden van Intex en Bestway. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Prijs

  -
  34 Producten
  Intex Frame Pool 366cm Rond Zwembad Afdekzeil
  Niet op voorraad
  €14,95

    Afdekzeil zwembad 

    Een zwembad afdekzeil gebruik je na het zwemmen of om langere tijd af te dekken. Deze standaard afdekzeilen zijn geschikt voor opbouw frame-pools of opblaaszwembaden van Intex of Bestway. Vaak komt de maat overeen met andere merken waardoor deze ook voor andere zwembaden te gebruiken is. Kies een rond, rechthoek ofovaalzwembad afdekzeil en dek je zwembad het hele jaar door af en voorkom vies water. 

    Waarom een afdekzeil?

    Een zwembad afdekzeil is ideaal om vuil, insecten en bladeren te weren uit je zwembad en daarnaast je zwembadliner te beschermen tegen uv-straling. Een afdekzeil ervoor dat je veel minder tijd nodig hebt voor het onderhoud van je zwembad. Je hoeft namelijk niet meer dagelijks in de weer met een schepnet om het vuil uit het water te verwijderen. Ook beschermt een zwembad afdekzeil tegen insecten in het water. Daarnaast blokkeert het grotendeels het uv-licht waardoor chloor minder snel afbreekt en alg minder snel kan groeien. Win-win dus. 

    Formaat en vormen afdekzeil

    De afdekzeilen zijn leverbaar in de vorm rechthoek, ovaal en rond en in alle verschillende afmetingen voor de verschillende types van Intex en Bestway. De meest populaire afmeting is het afdekzeil zwembad 200x300 of specifiek van Intex: intex afdekzeil 300 x 200. Daarnaast is de ronde variant afdekzeil zwembad 366 rond en intex afdekzeil 305 ook veel gebruikt. Kies de juiste vorm en afmeting zoals vermeld in de productomschrijving van je zwembad. Let op dat het afdekzeil altijd wat groter is dan de maat van het zwembad. Dus een afdekzeil 300x200 is voor een zwembad van 300x200 terwijl het afdekzeil in feite groter is. 

    Kwaliteit zwembad afdekzeil

    De kwaliteit van doeken wordt onder andere aangegeven in het aantal gram per m2. Hoe hoger het aantal gram per m2 hoe dikker het zeil. Daarnaast is er onderscheid in het materiaal. Dit kan PE of PVC zijn. PE is beter betaalbaar en geschikt voor enkele jaren. Een PVC zwembad afdekzeil is van hoogwaardige kwaliteit en wordt voor bouwkundige zwembaden gebruikt. Zie daarvoor ons compleet assortiment zwembad afdekkingen.

    Waarom zitten er gaatjes in het zwembad afdekzeil?

    In een zwembad afdekzeil zitten kleine gaatjes. Hierdoor blijft het water niet op het afdekzeil liggen en kun je het gemakkelijk weg pakken na een flinke regenval. Het vuil wordt tegen gehouden aan de bovenzijde van het afdekzeil en komt niet in het water. Er ontstaan geen zakken met water waardoor het afdekzeil kan gaan scheuren. Hierdoor wordt de levensduur van het zeil verlengt. In de winter laat je tweederde van het water in het zwembad. Tegen de tijd dat het lente is zal het zwembad weer gevuld zijn met regenwater. Daarnaast zorg je ervoor dat het zwembad kan blijven ademen om het water hygiënisch en fris te houden.