• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Afdekzeil PE 150gr Brandvertragend NVO Bouwzeil (5)

Kleur
Extra opties
Gewicht (gr/m2)
Afdekzeil PE 150gr Brandvertragend NVO bouwzeil kopen. Dit dekzeil is brandwerend en is gecertificeerd (DIN-4102-B1). Niet Vlam Onderhoudend (NVO).
Toon 1 - 5 van 5

Afdekzeil PE 150gr Brandvertragend NVO Bouwzeil

Afdekzeil Brandvertragend NVO PE 150gr 

NVO brandvertragend afdekzeil 10x12 wit gebruik je in in de bouw van winkelcentra, appartementencomplexen, monumenten, hotels en ziekenhuizen. Bij evenementen zoals festivals, theaters en horeca gebruik je ook vaak brandvertragend afdekzeil voor de veiligheid. NVO staat voor Niet Vlam Onderhoudend. Dit product heeft de B1-4102 classificering.

Wat is brandvertragend PE-afdekzeil?

NVO brandvertragend afdekzeil is gemaakt van PE. Dat is een sterkte variant plastic die niet scheurt. Het afdekzeil is waterdicht voor 12 maanden bij permanent gebruik. Het materiaal is geschikt voor het afdekken binnen- en buitenshuis. 

Op zoek naar een brandvertragend zwaar afdekzeil?

Naast de standaard PE-afdekzeilen verkopen wij ook transparant brandvertragend raamzeil. Dit pvc zeil is van zware kwaliteit: scheur- en slijtvast, geschikt voor permanent buitengebruik, bestand tegen extreme weersomstandigheden. Dit zeil is ook gecertificeerd met een B1-4102 classificering.

Het doorzichtige pvc-zeil is glashelder met een lichte blauwtint. Het raamzeil met een dikte van 0,5mm wordt het meest gebruikt voor (evenement)tenten, verandazeilen, voortenten en tafelzeil. Bestel dit per strekkende meter of per volle rol (50m)

Gecertificeerd bouwzeil B1 DIN-4102

De afdekzeilen met een B1 DIN 4102 certificaat zijn brandvertragend. DIN 4102 is de norm voor de aanduiding van brandveiligheid van producten in Europa. Hoe lager het getal hoe minder brandgevaarlijk het product is. B1 is dus een zeer veilig product. Dit product heeft de B1-4102 classificering.

Hoeft het dekzeil niet brandwerend te zijn?

Is het niet noodzakelijk om een brandvertragend dekzeil te gebruiken? Kijk dan even in de categorie dekzeil PE Bouwzeil. Hier vind je PE-dekzeilen in verschillende formaten, gewichten per m2 en kleuren die voordeliger in prijs zijn dan de brandwerende varianten. 

Kant-en-klaar bouwzeil wit

Het afdekzeil is klaar voor gebruik. Rondom zijn grote zeilringen van 18mm om de 100cm bevestigd om het bouwzeil te spannen. Dit kan met bijvoorbeeld spanners of andere elastieken. Rondom is het afdekzeil ook omgezoomd en voor de extra stevigheid zit er in deze zoom een PE-koord. Het zeildoek heeft een gewicht van 100 gram per vierkante meter en is daarmee het zwaarste PE-afdekzeil dat er is.

Brandvertragend PE-bouwzeil gebruik je voor:

  • We verkopen de brandvertragende variant die voldoet aan de B1-4102-1 classificering. Dit zie je terug in openbare locaties waar bepaalde regels gelden voor brandveiligheid, zoals in de luchtvaart, zorg en winkelcentra. 
  • Het zeildoek heeft een gewicht van 150 gram per vierkante meter en is daarmee een zwaar en stevig PE-afdekzeil.
  • Het zeil is kant-en-klaar: er zitten aan de randen zeilringen 18mm in bevestigd. 
  • Op zoek naar een robuust, zwaar afdekzeil dat brandvertragend is? We verkopen ook transparant raamzeil. Ook dit product heeft de B1-4102-1 classificering. Bestel dit per strekkende meter of per volle rol (50m)

Specificaties

Dikte (gram): 150
Formaat (m): 10 x 12
Materiaal: brandvertragend
Gecertificeerd: B1-4102 classificering

In de rand van dit kant-en-klare bouwzeil zitten koper vernikkelde zeilringen gemonteerd van 18mm. De zeilringen zijn roest- en slijtvrij.

Formaten brandwerend PE afdekzeil

In deze serie kant-en-klare brandvertragende PE-bouwzeilen verkopen we de volgende formaten:

3 x 4 brandvertragend PE-bouwzeil wit 150 gram
4 x 6 brandvertragend PE-bouwzeil wit 150 gram
6 x 8 brandvertragend PE-bouwzeil wit 150 gram
8 x 10 brandvertragend PE-bouwzeil wit 150 gram
10 x 12 brandvertragend PE-bouwzeil wit 150 gram

We verkopen ook transparant pvc raamzeil brandvertragend per strekkende meter of per volle rol (50m)

Bevestigen van brandwerend PE bouwzeil

Er zijn verschillende mogelijkheden om het dekzeil te bevestigen. De snelste manier is met losse spanners met haak of bal. Dit zijn elastische spanners in de kleur zwart of wit met een dikte van 6mm. Deze spanners zijn afkomstig van Nederlandse groothandels voor de zeilmakerij. Ze zijn leverbaar in vaste lengtes. Ben je liever niet afhankelijk van een vaste lengte? Kies dan voor voor elastisch trapezekoord / koord. Bestel bij dit trapezekoord een musketonhaak bij die je op de uiteinden van het koord bevestigt.