Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  TPO is 100% recyclebaar zeildoek / folie

  TPO heeft dezelfde technische eigenschappen als pvc zeil maar is daarentegen volledig recyclebaar. Hoe dit kan? Dat lees je hieronder. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Rolbreedte

  Kleur

  Gewicht (gr/m2)

  Prijs

  -
  1 Product
  3m grijs 350gr TPO (pvc-vrij) zeil

  3m grijs 350gr TPO (pvc-vrij) zeil

  Deliverytime

  100% Recyclebaar, vrij van chloride en weekmakers.

  Op voorraad
  € 27,50

    TPO is te gebruiken voor tijdelijke en permanente afdekkingen bij buitengebruik. Zeildoek gemaakt van TPO heeft als belangrijkste kenmerk dat het volledig en gemakkelijk recyclebaar is. Daarnaast heeft het veelal dezelfde eigenschappen als pvc zeildoek. Denk aan uv-bestendigheid, waterdichtheid, trektsterkte, kleurechtheid en scheursterkte. TPO is wel iets stugger dan pvc zeildoek.

    Wat is TPO

    TPO (Thermoplastische Poly-Olefine) is een verzamelnaam voor talrijke kunststoffen die gemaakt zijn op basis van polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP). De laatste jaren is TPO zeildoek in opmars. Vooral daken en vijvers worden nu gemaakt uit dit duurzaam materiaal.

    Voordelen

    TPO heeft een erg hoge levensverwachting en is uitzonderlijk kleurvast. TPO is 100% recyclebaar en is vrij van weekmakers en chlorides. Hierdoor zal TPO steeds meer markt veroveren op het gebied van waterdichte doeken. Het is gewapend, heeft een hoge treksterkte en is slijtvast.

    TPO zeil verwerken

    Het verwerken van TPO is gemakkelijk. Lassen van TPO mogelijk al is het even wennen in vergelijking tot pvc zeildoek. Daarnaast is het net als EPDM te lijmen.