Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bouwzeil pe met zeilringen / ogen kopen

  Afdekzeil voor tijdelijke toepassingen. PE bouwzeil is leverbaar in groen, blauw of wit en in verschillende formaten en kwaliteiten. Lichtgewicht dekzeil voor allerlei toepassingen. Rondom omgezoomd met ogen. Lees volledige beschrijving

  Merken

  Kleur

  Extra opties

  Gewicht (gr/m2)

  Prijs

  -
  139 Producten

  Afdekzeil PE bouwzeil kopen

  Voor de tijdelijke toepassingen is PE afdekzeil een goede oplossing. Waarschijnlijk ken je het ook onder de naam bouwzeil omdat dit vaak gebruikt word voor het tijdelijk afdichten bij het bouwen of klussen. 

  Wat is PE afdekzeil? 

  Dit dekzeil is een weefsel van een van de meest gebruikte kunststoffen polyetheen, oftewel PE. Het is goedkoper dan PVC afdekzeil, sterk, waterdicht, licht van gewicht en gemakkelijk op te vouwen. Ideaal voor snel, sporadisch of tijdelijk af te dekken. Let bij het bestellen of vergelijken goed op het gewicht per vierkante meter en de toepassingen. Het ene PE dekzeil is het andere niet. 

  Wat is het verschil tussen PE en PVC afdekzeil? 

  PE is zoals eerder genoemd de afkorting voor Polyethyleen. PVC is de afkorting voor polyvinylchloride. PE is duidelijk goedkoper, lichter, kraakt bij gebruik en is bedoeld voor sporadisch of tijdelijk buitengebruik. Hoe zwaarder de kwaliteit, hoe langer de levensduur. Ten opzichte van PVC zeildoeken zijn deze minder lang uv-bestendig bij langdurig gebruik.
  PVC is een bekende kunststof voor bijvoorbeeld regenpijpen en waterleidingen maar is er ook in een zachte vorm. Denk hierbij aan een vrachtwagenzeil of een verandazeil. PVC is zeer geschikt voor langdurig gebruik, 100% waterdicht, weersbestendig tegen bijvoorbeeld hagel, kou, warmte of uv en kan jaren lang permanent buiten gebruikt worden. 

  Kortom, een PE dekzeil is sterk betaalbaar zeil dat geschikt is voor tijdelijk afdekken voor enkele maanden. Een PVC afdekzeil is een stuk duurder, maar kan jaren permanent buiten gebruikt worden.  

  Lichte kwaliteit PE afdekzeil 100gr/m2

  Deze lichte variant PE afdekzeil in is geschikt voor het afdekken binnen- en buitengebruik. Vaak gebruiken particulieren deze variant om spullen of materialen tijdelijk buiten af te dekken. Binnen gaat dit afdekzeil natuurlijk veel langer mee. Bij een verbouwing komt dit afdekzeil erg goed van pas. Het is een stuk sterker dan plastic zeil en het blijft beter liggen. De randen zijn omgezoomd en verstevigd met een PP koord. Op iedere meter is een RVS zeilring / oog bevestigd met een binnenmaat van 12mm. Let op bij producten met scherpe delen af te dekken, kies dan voor PE dekzeil 250 gr/m2. 

  Zware kwaliteit PE dekzeil 250gr/m2 uv-bestendig

  Dit dekkleed is geschikt voor bedrijven en particulieren. In de bouwwereld wordt deze variant veel gebruikt om daken af te dekken of materialen droog te houden. Daarom wordt dit ook wel bouwzeil genoemd. Je kunt geen bouwplaats vinden zonder dat je dit zeil tegen komt. Het dekzeil is makkelijker op te vouwen en toch licht van gewicht ten opzichte van PVC dekzeil. Buiten hebben alle materialen last van het uv-licht. Daarom is dit dekzeil uv-behandeld en is het 18 maanden uv-bestendig. Daarom wordt dit dekzeil ook veel gebruikt door agrariers en in de tuinbouw. 

  Brandvertragend / brandwerend afdekzeil PE 140gr/m2 NVO

  De brandweer of overheid kan eisen dat materialen brandwerend in bepaalde situaties moeten zijn. Vaak zijn dit op openbare plekken als markten, festivals, kroegen, museums en winkelcentrums. Veel monumentale gebouwen moeten ook voorzien zijn van brandwerende materialen. Ieder brandvertragend afdekzeil heeft daarom een NVO label met een code. NVO staat voor Niet Vlam Onderhoudend. Dit product heeft de B1-4102 classificering. De afdekzeilen met een B1 DIN 4102 certificaat zijn brandvertragend. DIN 4102 is de norm voor de aanduiding van brandveiligheid van producten in Europa. Hoe lager het getal hoe minder brandgevaarlijk het product is. B1 is dus een zeer veilig product. Dit product heeft de B1-4102 classificering.
  Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het afdekzeil brandwerend is. De brandwerende variant is alleen beschikbaar in de kleur wit.  

  Bouwzeil afmetingen en kleuren

  Wij bieden 3 verschillende kwaliteiten PE afdekzeil. De lichte kwaliteit 100 gram p/m2 in de kleur groen, blauw en wit. De zware kwaliteit 250 gram p/m2 in de kleur groen, blauw en wit en de 140 gr/m2 brandvertragend in de kleur wit.